sábado, 19 de enero de 2013

L'herbari - Treball en grup de 5è

Com que estem treballant el tema de les plantes hem pensat en fer un herbari. Hem organitzat grups de 4 alumnes que s'hauran de coordinar per a realitzar un bon treball. Abans de començar a arreplegar les plantes heu de decidir d'on les agafareu. Vos suggerim alguns temes: "Les plantes dels nostres jardins", "Plantes del parc", "Fulles dels arbres del cole"....

El que s'ha de fer és arreplegar plantes o només les fulles i fer una fitxa amb les dades: lloc on està la planta, nom de la planta (si el coneixem), forma de la fulla (segons el limbe i la vora). A continuació s'han d'assecar les plantes i per fer això podem ficar-les al mig d'un diari (la planta amb la fitxa) i ficar pes al damunt (una enciclopèdia o alguna cosa que pese molt). Hem d'esperar com una setmana i després, quan ja estiguen seques i molt planetes, les pegarem amb la fitxa en cartolines o simplement fulls blancs. Només vos queda elaborar una portada bonica i escriure el nom dels participants.

Ací vos deixem exemples d'herbaris i altres enllaços per a que agafeu idees. Teniu com 2 setmanes per a realitzar aquesta tasca. Pica ací per a obtindre les instruccións i el model de fitxa de dades.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rAeNuRVT_d4
http://issuu.com/verdugoalberto/docs/herbario_hojas/19
http://blocs.xtec.cat/aulacienciessantsalvador/2012/11/22/classifiquem-fulles/
RESUM DEL TEMA DEL LES PLANTES

7 comentarios:

  1. Thomas,Equipo:Juan,Dani,Alejandro M.

    ResponderEliminar
  2. winona capitana:feli flor y mar
    soy mar

    ResponderEliminar
  3. hola profe soy juan diego (j.d) me gusto mucho el video

    ResponderEliminar
  4. capitan velasquez: eujenio, alex
    soy juandiego

    ResponderEliminar
  5. eva megusto el video
    soy mar

    ResponderEliminar
  6. profe una pregunta como hago para pegar las hojas en un folio

    ResponderEliminar